Morellträdet 26

15 Lägenheter
Slutsålt


Stilsäkert

Kompromisslöst

Gediget

Med en konstintresserad pappa fick Pontus redan som sexåring lära sig att det var skillnad mellan Hötorgskonst och ”riktig” konst.

 

Intresset har alltid funnits och i dag, som arkitekt, har konsten fått ytterligare en dimension i hans liv. – Konst, möbler och formgivning hänger ihop.

 

En konstnär fångas av sin samtid och utrycker den i sina verk, precis som en arkitekt eller formgivare gör. Konst berättar om olika tidsepoker och inspirerar till hur man kan använda form och färgkombinationer för att
få fram en speciell effekt eller känsla.

 

Generellt menar Pontus att lyhördhet och inlevelse- förmåga i att tolka kundens önskningar och förväntningar är en ledstjärna. Men även att kunna utveckla de idéer och tankar kunden bär på. Resultatet ska både infria och överträffa.

 

När det gäller det bostäder strävar han efter att rummen ska vara ändamålsenliga och välplanerade för sina syften. God och varierad ljussättning är också viktig i vårt halvårsvis mörklagda land.


Bostäder som

vill lite mer


Imola drivs av lusten att skapa bostäder som så tydligt skiljer sig från mängden att de väcker ett omedelbart habegär. Bostäder som lockar fram den där känslan att – här skall jag bo.

 

Redan på ritbordet väver vi därför in kvaliteter vi själva skulle vilja möta. Utmaningen ligger i att kombinera estetik och komfort i samma första rum.

Därför skapas våra projekt alltid i samarbete med något av landets främsta arkitektkontor – och utifrån principen ”one pair of eye’s”.

 

För det är med arkitektur ungefär som det är med riktigt goda soppor. Den tenderar att bli bäst om det inte är för många kockar. En riktigt duktig arkitekt, som får löpa hela linan ut, är därför bästa receptet för att alla delar skall koka ner till en sammanhållen helhet.


Arkitektur är långt mer än en fråga om vad som är snyggt. Det handlar i huvudsak om hur vi lever våra liv och de består – för de flesta av oss – till största delen av vanliga vardagar. Att sträva efter att arkitekturen skall underlätta och bidra till en lite bättre vardag är därför den viktigaste utmaningen för oss.

 

Vi försöker alltid flytta fram positionerna när vi ger oss in i ett nytt projekt men inte utan att vi tar med oss vår erfarenhet. Vi aktar oss noga för självförverkligande experiment. De spår vi vill efterlämna skall vara moderna, trygga och solida bostäder med beprövade lösningar men med estetiska och arkitektoniska kvaliteter utöver det vanliga.

 

När vi lämnar över nycklarna till ännu en bostad skall den tåla både ett känsligt ögas slitage… och en rejäl fest…

 

Och vid hörnet av Kronobergsparken hittade vi en riktig utmaning som passade våra ambitioner perfekt. Där fanns nämligen en en sliten kontorslokal med plastmattor och hemska nedpendla undertak. Det var ingen vacker syn men vi såg potentialen, det var en oslipad diamant. Så vi slog till!

 

Tillsammans med Lomar Arkitekter förvandlar vi nu detta kontor till 15 unika, påkostade lägenheter vi hoppas skall väcka ditt habegär.


Storstadsliv

I M26 har vi fokuserat på att skapa hem som passar för en urban livsstil, hem för såväl singel som familjeliv.

 

Planlösningar har utformats för att möjliggöra ett rikt socialt liv även där ytorna är lite mindre. Med kök, “matsal” och vardagsrum i öppen planlösning och vackra indus- triglaspartier, i vissa lägenheter, som skärmar av bad- eller sovrum kommer alla lägenheter kännas ovanligt luftiga.

 

En annan utmärkande detalj är de vackra taken som smyckats med en nytolkning av gamla klassiska kassettak. Bara för att det är vackert. Flera av lägenheterna i entréplanet har egna stora uteplat- ser och flera av lägenheterna en trappa upp har balkong ut mot den stora, ljusa och lummiga innergården. En egen oas mitt i storstadsjungeln.


Hemmets
hjärta

I köken möter du tysk ingengörskonst, när den är som bäst, parad med diskreta eleganta linjer från ett högkvalitativt svenskt kök.

 

Återigen väljer vi att samarbeta med kök från LESS, och Miele’s maskinpark, för att det trivs så himla bra ihop. Tillsammans bildar de ett funktionellt och modernt team, tillräckligt elegant för att få ta plats i hjärtat av din lägenhet.

 

Genomgående för alla lägenheterna, oavsett storlek, är att köken fått en central placering i ”finrummet”. I de större lägenheterna bidrar även en köksö till den sociala funktion som vi tycker att ett lite större kök ska ha.


SPA varje dag

Lugn och harmoni, lyx och flärd.

 

För oss är även badrummet ett finrum. Därför har vi inrett våra badrum med italienaren Antonio Lupi’s eleganta badrumsserie “Panta Rei”. Philippe Starck’s toalettstol “Happy D” och Tapwell’s fina kranar i “Black Chrome” eller “Rosé”.

 

Flera badrum har också ett parti med industriglas och draperi som både skärmar av och skänker lite extra flärd. SPA varje dag helt enkelt!


Material

Badrum & Kök


I såväl badrum som kök har vi valt att jobba med två alternativa stensorter.

 

Först har vi den klassiska och eleganta Carrara-marmorn. Ett byggmaterial som stått sig sedan romerska Kejsartiden. Sedan har vi den mustiga Verde Maritaca.

 

Oemotståndligt vacker med sin skogsgröna, varma ton. Armaturer är antingen i “Rosé” eller “Black Chrome”, båda från Tapwell.


Bold or Beautiful

Det är de små, små detaljerna som gör det. Tillsammans skapar de helheten. Två olika stensorter, två olika ek-golv och kranar i “Black Chrome” eller “Rosé” kan te sig som små skillnader men de förändrar uttrycket mer än du tror.

 

Vill du ha en mer klassisk interiör väljer du “Beautiful”, en inredningsstil med modern, industriell känsla. Här står kökets svartalackade askluckor i stark kontrast till de vit- vaxade ekgolven och den grå carraramarmorn. I taket tar de svarta spottarna för sig ordentligt och i badrum och kök poserar armaturerna i “Black Chrome”.

Om Du vill lite mer med ditt hem väljer du “Bold”. Här hittar du istället brunvaxade ekgolv, armaturer i “Rosé”, Verde Maritaca och köksluckor i en varmt grå nyans.

 

Så frågan är vad du föredrar.Bold

Väljer du “Bold”, möts du av brunvaxade enstaviga ek-golv från Rappgo, Verde Maritaca på köksbänkar och stänkskydd samt på golv och de väggar i badrumet som är stenbeklädda.

 

Handfatet vilar på en kommod från Antonio Lupi som matchar de bruna trägolven. Kökssnickerierna från Less, där träets bevarade struktur ger en extra exklusiv touch, är målade i en varm grå nyans. Som krona på verket poserar kranar från Tapwell i “Rosé”.Beautiful

Väljer du “Beautiful” möts du av vit-vaxade enstaviga ek-golv från Rappgo, Carrara-marmor på köksbänkar och stänkskydd samt på golv och de väggar i badrummet som är stenbeklädda. Handfatet vilar på en kommod från Antonio Lupi som matchar det svarta köket.

 

Kökssnickerierna från Less, där träets bevarade struktur ger en extra exklusiv touch, är målade i grafitsvart. Som krona på verket poserar kranar från Tapwell i “Black Chrome” med sin kaxighet.Materialspecifikation


Bold


Verde Maritaca


Brunvaxad ek


Beautiful


Carrara-marmor


Vitvaxad ek


Tapwell har en enkel affärsidé. Hög kvalitet och innovativ design till bra priser. Många undrar hur det är möjligt att sälja designade kvalitetsprodukter till så bra priser. Förklaringen är lika enkel som sann: De pressar kostnaderna mellan tillverkaren och butikshyllan. Inga onödiga handelsled, inga onödiga inköpsprocesser, inga onödiga säljprocesser.

De har dessutom kontrollen över all design och produktutveckling. Och de lägger all tillverkning i Italien, som är världsledande när det gäller teknik, material och design. Då kan resultatet bara bli ett: Hög kvalitet och innovativ design till bra priser.


Rosé


Black ChromeSonos

Sonos är det smarta högtalarsystemet som streamar all din favoritmusik. Och till hela hemmet om du så vill.

 

På ett genialiskt sätt förenar Sonons t.ex Spotify med din egen digitala musiksamling i en enda enkel app som du styr från din smartphone, surfplatta eller dator.

PLAY:5 använder sex förstklassiga, digitala förstärkare tillsammans med sex högtalare för att leverera fantastiskt ljud till ditt rum. Varje instrument, varje röst, varje detalj lyser igenom – rent och exakt. Med anmärkningsvärd klarhet.

 

Och helt utan hörbar förvrängning. Till och med när du drar upp volymen. Riktigt högt. Nu kan det i och för sig vara klokt att inte testa dess gränser allt för ofta för vår avsikt är inte att skapa osämja mellan grannarna genom att bjuda på en Sonos PLAY:5 till varje lägenhet.


The Hoods

 

1. Rådhusets T-Bana

2. Phils burger

3. Västermalmsgallerian

4. Roppongi

5. Restaurang AG

6. Stockholms Polishus

7. Petite france 8. Wijnjas Ostkällare

9. Mäster Anders

10.Taylors & Jones

11.Kronobergsparken


Kungsholmen var fram till 1700-talet i stort sett obebyggd. Med tiden tog paradgator som Fleminggatan, Kungsholmsgatan och Hantverkargatan form och i slutet av 1800-talet genomfördes den stadsplan som fortfarande präglar Kungsholmens bebyggelse.

 

Än idag är Kungsholmen en stadsdel i utveckling och som ändrar skepnad beroende på var på ön du befinner dig. Mitt på Kungsholmen ligger stadsdelens nav; Fridhemsplan. Här finns populära Västermalmsgallerian och ett stort utbud av restauranger och caféer som i kombination med småbutiker skapar en härlig atmosfär och erbjuder storstadens alla fördelar.

 

Ön är vidare helt omgiven av vatten och var du än befinner dig så har du alltid nära till parker och grönska, samtidigt som du har fantastiska kommunikationer till övriga Stockholm. Här ligger också några av stans mest populära restauranger och sommartid vallfärdar hela stadens invånare hit för att ha picknick i Rålambshovsparken, hoppa från klipporna i Fredhäll eller grilla vid Smeduddsbadets strandkant.

Strax utanför porten till Brf Morellträdet vimlar det också av lokala pärlor. Vill du bara sjunka ned på en filt i solen ligger Kronobergsparken precis utanför dörren. Om du tar dig lite längre kan du även svalka dig med ett dopp. Vill du hellre skämma bort dig, och de dina, med något riktig gott att äta finns flera små specialiserade kött-, ost- och delikatessbutiker man kan fresta smaklökarna i. Vill du inte laga själv är det bara att botanisera i det digra krogutbudet som spänner över alla smakriktningar och prisklasser. Strax runt knuten kan du avnjuta kött i världsklass på AG. Hamburgarnas hamburgare på Phil ́s. Kanske en klassisk bistro på Mäster Anders. Eller sushi, vegetariskt, pizza, libanesiskt, italienskt eller om det är något annat du blir sugen på.

 

Om du inte redan bor på Kungsholmen kommer du, om du flyttar hit, snabbt inse att detta kanske är Stockholms mest kompletta stadsdel. Här möts du av en klassisk stadsdel med ett härligt myller av butiker och krogar samt en härlig närhet till vattnet, naturen och lugnet.

 

En perfekt stadsdel för ett avslappnat storstadsliv.


Kontakt

Kontakt
Behrer & Parters
08-667 00 20

 

Ansvarig mäklare
Niclas Behrer
0708-99 29 09
niclas@behrer.se

 

Marc Blumenthal
0733-28 14 15
marc@behrer.se

 

Försäljningschef
Christian Colfach
0739-76 11 17
christian@behrer.se

 

Besök
Behrer & Partners
Karlavägen 36, Stockholm

 

Upplåtelseform
Lägenheter som upplåts med bostadsrätt

 

Byggstart
Pågående

 

Inflyttning
Planerad inflyttning hösten 2016

 

Bostadsrättsföreningen
Brf Morellträdet 9

 

 

Projektutvecklare
Imola Förvaltning AB har initierat och erhållit uppdraget att, för Brf Morellträdet 9, leda och driva projektet fram till inflyttning. Bolaget har lång och gedigen erfarenhet av att genomföra kvalitativa bostadsprojekt från idé till inflyttning.

Imola Förvaltning AB köper, utvecklar och säljer fastigheter i attraktiva lägen. Våra projekt utgörs i huvudsak av nyproducerade bostadsområden.

 

Gemensamt för samtliga projekt är en samtida arkitektur och ett utförande som särskiljer sig.

 

Sedan 1996 har vi bedrivit byggverksamhet och från 2001 har vi utvecklat bostäder i egen regi.


Ladda ner

Här kan du ladda ner information om projektet för att skriva ut och läsa i lugn och ro.


Klicka bara på respektive länk för att påbörja nedladdningen: