/Projekt/Pågående/3villorna

/Projekt/Kommande/
Vasavägen

Försäljning pågår

Nyproduktion i Hersby, Lidingö

På en bortglömd tomt som stått obebyggd i över hundra år, har vi getts möjligheten att tolka, hylla och förgylla stadsbilden i ett av de äldsta kvarteren på Lidingö.

Strax bortanför Lidingö centrum, på det som vi kan kalla nedre Vasavägen, tillskapas nu ett nytt landmärke i form av 3villorna. Villornas särskiljande elegans, tilltagna volymer och omisskänneliga släktskap kommer göra ett imponerande avtryck. 3 ”syskon” sprungna ur dåtiden men som hyllar samtiden.

Smaken är ju bekant som baken. Delad. Och det är ok. Här får man tycka olika. Det är till och med en fördel. Man kan dessutom vara så ytlig att man bara väljer den man tycker är ”snyggast” för alla har en insida av guld. Färg och form skiljer dem åt men allt annat förenar dem. Så oavsett vilket hus man föredrar så kommer man här bo i en av 3villorna. Idag en obebyggd plats som imorgon kommer utgöra ett begrepp. Ett nytt landmärke.

Det är inte ofta hus av den här digniteten uppförs nu för tiden. Att få möjligheten att göra det på en plats som denna är en unik möjlighet som aldrig kommer åter.

Här dyker vi bara in på djupet i ett av de tre husen. Vasavägen 15 A. Det gör vi för att det är på utsidan som de skiljer sig mest. På insidan bjuder nämligen alla tre på likvärdiga kvaliteter när det kommer till rumslig disposition.

Pjäser som dessa giganter är svåra att beskriva i bara ord och med hjälp av lite bilder. Det är näst intill omöjligt att ge dem rättvisa i en trycksak eller hemsida som denna. Man behöver komma nära och kliva in för att förstå. Förstå dimensionerna. Uppleva den generösa takhöjden. Mötas av ljuset från de vackra fönsterpartierna. Känna själen från de svunna tidernas ideal men ändå mötas av den bekvämlighet som en samtida disposition bjuder.

Frukosthörnans placering på ena sidan av köket med matsalen på den andra, skapar ett i sann mening generöst utrymme som öppnar upp för ett flexibelt och socialt nyttjande. I centrum för allas uppmärksamhet har vi valt att placera det påkostade, välutrustade och specialritade köket framtaget specifikt för projektet. På toppen av de båda öarna vilar solida stenskivor som matchar de keramiska stengolven som för övrigt är genomgående i entré, samtliga badrum och även i tvättstugan.

Mellan ”frukosthörnan” och sällskapsrummet har det på andra sidan köket givits plats för en generös matsal för de lite festligare tillställningarna. Mellan sällskapsrummet och matsalen finner du den special ritade eldstaden som förutom att bjuda på stämning också erbjuder förvaring, samtidigt som den delar av och skapar en arkitektonisk rumslighet.

Om man vill dra sig tillbaka till sin favoritfåtölj, för att bara få en stund för sig själv, så rekommenderar vi att man med fördel placerar den i ljuset från det härliga glaspartiet i vardagsrummets bortre norra hörn. För övrigt samma plats som är den första du ser genom siktlinjen från entrén.

En våning upp möts du av allrummet som orienterar sig mellan föräldrasviten på ena sidan och de tre sovrummen på den andra sidan.

En våning upp hittar man det som rimligtvis kittlar lite extra på det här planet. Det är nämligen här den lyxiga föräldrasviten – som vem som helst rimligen kommer falla pladask för – är belägen. Det som först slår en är förmodligen den rejält tilltagna volymen som gör det möjligt att inreda med mer än bara en säng. Det generösa fönsterpartiet med dubbeldörr ut till vädringsbalkongen bidrar också påtagligt till rummets härliga karaktär. Men utan ett generöst privat badrum och en specialritad ”dressing wall” kan man inte gärna slänga sig med epitet som ”svit”. Så självklart är dessa på plats. Vill man lyxa till det ännu mer, rekommenderar vi att man nyttjar möjligheten att välja till en eldstad.

Det första man möts av är dock det generösa allrummet med sitt härliga ljusinsläpp. På motsatt sida om allrummet ligger vidare tre generösa sovrum på rad – där de två hörnrummen har ett extra härligt ljusflöde från sina båda fönster. I anslutning finns också ett ”lite mindre” badrum som är tänkt att främst betjäna dessa rum.

Det spatiösa privata badrummet som vänder sig ut mot naturen och gömmer sig bakom svitens egna ”dressing wall” är utrustat med en standard utöver det vanliga. Både i utförande och material. Golv och de väggar som är beklädda av keramisk sten utgörs av stora 30×60 centimeter stora plattor som sätts i ett fallande mönster. En extra ljusglimt är kanske dimbara spotlights i taket som gör att du kan välja att även bada i ljus.

För att ta del av planlösningar och övriga beskrivningar så föreslår vi att du laddar ner broschyren genom att klicka på bilden med 3Villorna.

Fakta

Status:

Pågående

Typ:

Villor

Bostäder:

3 st

Antal rum:

10 - 11 st

Storlek:

ca. 300 kvm + dubbelgarage

Tomtstorlek:

ca. 800 - 1 000 kvm

Pris:

32 000 000 kr

Tillträde:

Q1 2024

Intresseanmälan