Canning

Markanvisningstävling på bästa läget i Strömstad

Canning


Målsättning

Vår ambition är att skapa en ny levande stadsdel med blandad karaktär – som lever hela året runt och blir en tillgång för alla som bor och besöker staden. Vi har valt att lägga stort fokus på Strömstadbornas behov och önskemål kring platsen så att detta blir en plats för alla och inte enbart för de nyinflyttade. Färdigt och utbyggt kommer detta att bli länken mellan södra Strömstad och norra Strömstad. Idag är området en återvändsgränd med markparkering. Genom att låta strandpromenaden fortsätta genom området och vidare norrut kan flera intressanta platser bindas ihop som gör det möjligt för alla att njuta av utsikten, närheten till havet och allt som erbjuds här.

 

Canningområdet kommer bli en ny stadsdel med innovativa miljölösningar, spännande arkitektur och intima stadsmiljöer anpassade efter skalan i Strömstad. Området har alla förutsättningar att bli urban, naturnära stadsdel som erbjuder Strömstadbor och turister hög livskvalitet.Ett område

utöver det vanliga

Canning kommer i en mängd olika storlekar, allt från generösa bostadsrätter med fantastisk havsutsikt till yteffektiva hyreslägenheter. Med hiss tar de boende sig lätt ner till garaget i källarplan där det både finns parkeringsplats för bilar och cyklar. Området kommer framförallt att vara en tillgång för hela Strömstad och Strömstadborna men som boende i området kan man verkligen njuta av allt Strömstad har att erbjuda.

 

Allt ligger bara ett stenkast bort. Man har nära till centrum och torget, bryggor och bad båten intill husknuten, restauranger och caféer, gångavstånd till golfbanan, kosterbåtarna, hamnen och sommarens uteliv.

 

Vi vill ersätta dagens markparkering med lummiga parkmiljöer och låta gårdarna bli gröna lungor i den varierande bebyggelsen. Utmed hela Västra Hamngatans sträckning genom området planterar vi trädalléer på samma sätt som man planterar i centrum. Huvudparten av all parkering förläggs under mark. Skeppsbroplatsen och Canningområdet har allt för stora kvaliteter för att vi skall anlägga markparkering här. Alla garage kommer att utrustas med laddningsstationer och ha ett antal p-platser avsatta för bilpooler.