Lännersta, Nacka

Villor, parhus och lägenheter
Planerad säljstart 2022

Lännersta, Nacka


Tallbacken

Tallbacken är ett bostadskoncept beläget i natursköna Lännersta. Konceptet riktar sig mot par och familjer i blandade åldrar som vill bo nära naturen men som samtidigt behöver bekvämligheten att ha nära till staden.

 

Här bor man mitt i skogen utan att förlora den bekvämligheten som ett delat/gemensamt boende erbjuder. Husen svävar fritt på pelare i den natursköna slänten och gör ett minimalt avtryck på den närliggande miljön – skogen blir din trädgård.Natur &

Arkitektur

Vi har valt att följa de förutsättningar som naturen försett oss med. Vi följer det kuperade landskapet och låter husen klättra upp längs terrängen. Husens placering, höjd och riktning varieras efter naturens villkor. Tack vare avståndet mellan de olika hustyperna släpps skogen in och skapar privata rum mellan husen. Den föreslagna placeringen är flexibel och tar hänsyn till natur och befintliga träd.

 

Vi har arbetat med villor och lägenheter fördelat på tre olika hustyper. Mot norr finns två huslängor i upp till fyra våningar, med lägenheter i en eller två våningar vardera. Dessa har ett kvadratiskt uttryck. Villorna i mitten har ett vertikalt uttryck och är i två till tre våningar. I dessa är den invändiga balkongen ett sätt att skapa ett fantastiskt vardagsrum/kök med en otrolig utsikt. Villorna mot söder är i ett plan och har ett horisontellt uttryck. Husen öppnar upp sig i hela sin bredd och släpper in naturen rakt in i vardagsrummet.

 

Parkering under och intill husen gör att man kan ta sig direkt från bilen till bostaden med matkassar och inköp. Genom placeringen under husen i slänten kan vi dölja markparkeringen i möjligaste mån och få den att försvinna in i omgivningen. Vår ambition har varit att minimera vägytan i området till fördel för den befintliga skogskaraktären.Intresseanmälan

Namn/

Email/

Telefon/