M26, Kungsholmen

15 Lägenheter
Färdigställdes 2016

M26, Kungsholmen


Stilsäkert

Kompromisslöst

Gediget

Med en konstintresserad pappa fick Pontus redan som sexåring lära sig att det var skillnad mellan Hötorgskonst och “riktig” konst.

 

Intresset har alltid funnits och i dag, som arkitekt, har konsten fått ytterligare en dimension i hans liv. – Konst, möbler och formgivning hänger ihop.

 

En konstnär fångas av sin samtid och uttrycker den i sina verk, precis som en arkitekt eller formgivare gör. Konst berättar om olika tidsepoker och inspirerar till hur man kan använda form och färgkombinationer för att få fram en speciell effekt eller känsla.

 

Generellt menar Pontus att lyhördhet och inlevelse – förmåga i att tolka kundens önskningar och förväntningar är en ledstjärna. Men även att kunna utveckla de idéer och tankar kunder bär på. Resultatet ska både infria och överträffa.

 

När det gäller bostäder strävar han efter att rummen ska vara ändamålsenliga och välplanerade för sina syften. God och varierad ljussättning är också viktig i vårt halvårsvis mörklagda land.

 Bostäder som

vill lite mer

Imola drivs av lusten att skapa bostäder som så tydligt skiljer sig från mängden att de väcker ett omedelbart habegär. Bostäder som lockar fram den där känslan att – här skall jag bo.

 

Redan på ritbordet väver vi därför in kvaliteter vi själva skulle vilja möta. Utmaningen ligger i att kombinera estetik och komfort i samma första rum.

 

Därför skapas våra projekt alltid i samarbete med något av landets främsta arkitektkontor – och utifrån principen “one pair of eye’s”.

 

För det är med arkitektur ungefär som det är med riktigt goda soppor. Den tenderar att bli bäst om det inte är för många kockar. En riktigt duktigt arkitekt, som får löpa hela linan ut, är därför bästa receptet för att alla delar skall koka ner till en sammanhållen helhet.


Storstadsliv

I M26 har vi fokuserat på att skapa hem som passar för en urban livsstil, hem för såväl singel som familjeliv.

 

Planlösningar har utformats för att möjliggöra ett rikt socialt liv även där ytorna är lite mindre. Med kök, “matsal” och vardagsrum i öppen planlösning och vackra industriglaspartier, i vissa lägenheter, som skärmar av bad – eller sovrum kommer alla lägenheter kännas ovanligt luftiga.

 

En annan utmärkande detalj är de vackra taken som smyckats med en nytolkning av gamla klassiska kassettak. Bara för att det är vackert. Flera av lägenheterna i entréplanet har egna stora uteplatser och flera av lägenheterna en trappa upp har balkong ut mot den stora, ljusa och lummiga innergården. En egen oas mitt i storstadsjungeln.Hemmets

hjärta

I köken möter du tysk ingengörskonst, när den är som bäst, parad med diskreta eleganta linjer från ett högkvalitativt svenskt kök.

 

Återigen väljer vi att samarbeta med kök från LESS, och Miele’s maskinpark, för att det trivs så himla bra ihop. Tillsammans bildar de ett funktionellt och modernt team, tillräckligt elegant för att få ta plats i hjärtat av din lägenhet.

 

Genomgående för alla lägenheterna, oavsett storlek, är att köken fått en central placering i “finrummet”. I de större lägenheterna bidrar även en köksö till den sociala funktion som vi tycker att ett lite större kök ska ha.SPA varje dag

Lugn och harmoni, lyx och flärd.

 

För oss är även badrummet ett finrum. Därför har vi inrett våra badrum med italienaren Antonio Lupi’s eleganta badrumsserie “Panta Rei”. Philippe Starck’s toalettstol “Happy D” och Tapwell’s fina kranar i “Black Chrome” eller “Rosé”.

 

Flera badrum har också ett parti med industriglas och draperi som både skärmar av och skänker lite extra flärd. SPA varje dag helt enkelt!Material

Badrum

Kök

I såväl badrum som kök har vi valt att jobba med två alternativa stensorter.

 

Först har vi den klassiska och eleganta Carrara-marmorn. Ett byggmaterial som stått sig sedan romerska Kejsartiden. Sedan har vi den mustiga Verde Maritaca.

 

Oemotståndligt vacker med sin skogsgröna, varma ton. Armaturer är antingen i “Rosé” eller “Black Chrome”, båda från Tapwell.Bold or Beautiful

Det är de små, små detaljerna som gör det. Tillsammans skapar de helheten. Två olika stensorter, två olika ek-golv och kranar i “Black Chrome” eller “Rosé” kan te sig som små skillnader med de förändrar uttrycket mer än du tror.

 

Vill du ha en mer klassisk interiör väljer du “Beautiful”, en inredningsstil med modern, industriell känsla. Här står kökets svartlackade askluckor i stark kontrast till de vitvaxade ekgolven och den grå carrara-marmorn. I taket tar de svarta spottarna för sig ordentligt och i badrum och kök poserar armaturerna i “Black Chrome”.

 

Om du vill lite mer med ditt hem väljer du “Bold”. Här hittar du istället brunvaxade ekgolv, armaturer i “Rosé”, Verde Maritaca och köksluckor i en varmt grå nyans.

 

Så frågan är vad du föredrar.The Hoods

1. Rådhusets T-bana

2. Phils Burger

3. Västermalmsgallerian

4. Roppongi

5. Restaurang AG

6. Stockholms Polishus

7. Petite France

8. Wijnjas Ostkällare

9. Mäster Anders

10. Taylors & Jones

11. Kronobergsparken

Strax utanför porten till Brf Morellträdet vimlar det av lokala pärlor. Vill du bara sjunka ned på en filt i solen ligger Kronobergsparken precis utanför dörren. Om du tar dig lite längre kan du även svalka dig med ett dopp. Vill du hellre skämma bort dig, och de dina, med något riktigt gott att äta finns flera små specialiserade kött-, ost- och delikatessbutiker man kan fresta smaklökarna i. Vill du inte laga själv är det bara att botanisera i det digra krogutbudet som spänner över alla smakritningar och prisklasser. Strax runt knuten kan du avnjuta kött i världsklass på AG. Hamburgarnas hamburgare på Phil’s. Kanske en klassisk bistro på Mäster Anders. Eller sushi, vegetariskt, pizza, libanesiskt, italienskt eller om det är något annat du blir suger på.

 

Om du inte redan bor på Kungsholmen kommer du, om du flyttar hit, snabbt inse att detta kanske är Stockholms mest kompletta stadsdel. Här möts du av en klassisk stadsdel med ett härligt myller av butiker och krogar samt en härlig närhet till vattnet, naturen och lugnet.

 

En perfekt stadsdel för ett avslappnat storstadsliv.Mäklare

& Fakta

Kontakt /

Behrer & Partners

+46 (0) 866 700 20

 

Ansvarig mäklare /

Niclas Behrer

+46 (0) 708 992 909

niclas@behrer.se

 

Marc Blumenthal

+46 (0) 733 281 415

marc@behrer.se

 

Försäljningschef /

Christian Colfach

+46 (0) 739 761 117

christian@behrer.se

 

Besök /

Behrer & Partners

Karlavägen 36, Stockholm

 

Upplåtelseform /

Lägenheter som upplåts med bostadsrätt

 

Byggstart /

Pågående

 

Inflyttning /

Planerad inflyttning hösten 2016

 

Bostadsrättsföreningen /

Brf Morellträdet 9

Projektutvecklare /

Imola Entreprenad AB har initierat och erhållit uppdraget att, för Brf Morellträdet 9, leda och driva projektet fram till inflyttning. Bolaget har lång och gedigen erfarenhet av att genomföra kvalitativa bostadsprojekt från idé till inflyttning.

 

Imola Entreprenad AB köper, utvecklar och säljer fastigheter i attraktiva lägen. Våra projekt utgörs i huvudsak av nyproducerade bostadsområden.

 

Gemensamt för samtliga projekt är en samtida arkitektur och ett utförande som särskiljer sig.